Trainingen

Bij trainen van teams gaat het om samenwerken en communiceren. Hiervoor is (zelf) kennis nodig. Bij training profiteert het team van de onderlinge verschillen om het gemeenschappelijke doel te bereiken en niet om zoveel mogelijk op elkaar te lijken.

Zodra er aandacht is voor iedereen. Als ieder apart gezien wordt, met zijn of haar verhaal dan merk je dat meteen in de samenwerking. Het hoeft niet zo te zijn dat je teamleden je beste vrienden zijn, het helpt wel als er nieuwsgierigheid is voor elkaar. Dat geeft ruimte voor verbinding en verdieping van het contact. Wat beweegt de ander, waar komt zijn reactie vandaan. Wat is het effect van eigen gedrag op de ander.

Vragen die aan bod kunnen komen zijn: Wat speelt er in de organisatie, wat speelt er bij de verschillende teamleden. Wat zijn knelpunten? Wat is je eigen rol in de samenwerking? Wat zijn je valkuilen in contact met anderen? Wat zijn de kwaliteiten en passie van het team? Wat speelt er in de onderstroom en wordt niet besproken?

Door elkaar en jezelf beter te kennen, kunnen de teamleden rekening houden met wat ze zelf nodig hebben en de ander nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Er kan gebruik gemaakt worden van elkaars verschillen.

Iedereen heeft een plek in het team, is dit de juiste plek. Is er balans.

 

Ik werk vooral met inzicht- en ervaringsoefeningen en gebruik systemisch werk /opstellingen. De training zal op maat gemaakt worden afhankelijk van de vraag waarmee je naar me toekomt.

Persoonlijke trainingen

Hier volgt snel meer info over persoonlijke trainingen, kun je niet wachten? Voel je dan vooral zo vrij om mij te bellen.