Bel 06-21673110

EMDR

Gepubliceerd op 12 december 2021 om 17:30

EMDR bij een zwangere met een traumatische bevallingservaring.

In het voorjaar werd een jonge vrouw naar mij verwezen. Ze was nu een aantal maanden zwanger van haar 2e kind. Haar eerste bevalling had ze als zeer traumatisch ervaren. Door de zwangerschap nu kwamen de beelden van de bevalling steeds weer boven. Bij een bezoek aan het ziekenhuis of bij de verloskundige werd ze getriggerd en had ze herbelevingen. Ze sliep slecht en piekerde veel. Op social media of op tv vermeed ze alles wat met bevallen te maken kon hebben. Ze vertelde mij over haar traumatische ervaren bevalling, samen konden we kiezen met welk beeld we als eerste aan het werk gingen.  De eerste behandeling gaf al een enorme opluchting. De beelden werden vager en raakte haar niet meer zoals ze dat eerst deden. Het was nog steeds niet leuk, helaas blijft de ervaring zoals deze is maar de emotionele lading was ervan af. Na nog 2 behandelingen konden we werken aan de komende bevalling. Ze wist heel goed wat er belangrijk was voor haar. 

Het was prachtig om te zien hoe deze angstige gespannen zwangere veranderde in een stalende en krachtige vrouw die vol vertrouwen haar bevalling tegenmoet zag.


Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda Pruissen
een jaar geleden

Iedereen die iets vreselijks in zijn of haar leven mee heeft gemaakt zou ik adviseren EMDR te gaan doen bij Saskia. Een hele deskundige en rustige vrouw die goed kan luisteren en je snel een vertrouwd gevoel geeft. Ben er een ander mens door geworden.